CLAQUETA I ACCIÓ: FOOD CITY

  • 18/11/2019
  • 19:00h.
  • Casal Barri EAMP
CLAQUETA I ACCIÓ: FOOD CITY

A càrrec del  Festival de Cinema de Medi Ambient Ambient FICMA

 

El FICMA presenta tres curts documentals sobre alimentació i residus.  Al  acabar les projeccions es farà un debat  dins el marc de la setmana per la prevenció de residus.

 

“Food city: Feast of the Five Boroughs” (20′)

Matthew Fleischmann, Lars Fuchs – 2016 – Islàndia – 20′

En un passat no molt llunyà, tots els aliments eren locals. De fet, hiperlocals: si no els cultivaves tu mateix o no els trobaves, no menjaves. Avui, els nostres aliments són hiperglobals: siguis on siguis, pots accedir a menjar de qualsevol racó del món. ¿Com seria el retorn a l’hiperlocalisme avui en dia, ara que més de la meitat de la població mundial viu a les ciutats? En Food City: Feast of the Five Boroughs els cineastes Matthew Fleischmann i Lars Fuchs s’esforcen –desafiant-se a si mateixos- per aconseguir servir un menjar de quatre plats per a vuit persones utilitzant només ingredients cultivats o recollits en els cinc comtats de la ciutat de Nova York.

 

“La otra media naranja”

Luís Movellan, Annabelle Gardner – 2017 – Mèxic –  14′ 55”

Dos personatges mexicans fan una recerca per revelar la veritable situació del desaprofitament d’aliments a la ciutat de Mèxic. Exploraran les etapes del procés del menjar fins que arriba a les mans del consumidor, intentaran descobrir l’origen de la problemàtica i així exposar una solució viable per a la gent. Ho aconseguiran?

 

“Recolectando un mundo mejor” (12′)

Juan Manuel Barreda Ruiz, Ana Mary Ramos – 2017 – Mèxic – 12 ‘

El desaprofitament d’aliments és una situació dramàtica. Davant d’això, un grup de persones i organitzacions diverses actuen per revertir aquesta problemàtica.

Gratuït  Cal inscripció prèvia www.casalbarrieamp.org

 

  • 18/11/2019    19:00h.
  • Casal Barri EAMP