21ena. MOSTRA D’AUDIOVISUALS I FOTOGRAFIA DE MUNTANYA

21ena. MOSTRA D’AUDIOVISUALS I FOTOGRAFIA DE MUNTANYA

Un març més arriba la Mostra d’Audiovisuals i Fotografia de Muntanya al Centre Cultural la Farinera del Clot.

La Mostra d’Audiovisuals i Fotografia de Muntanya de Sant Martí és una iniciativa que va sorgir entre l’Ajuntament de Barcelona – Districte de Sant Martí – i l’Agrupació Excursionista Icària, La Colla Excursionista La Senyera, el Foment Martinenc i La Unió Excursionista Sant Martí de Provençals.

Des de l’any 1997, en que vàrem iniciar aquest projecte, poc ens podíem imaginar el grau d’acceptació i el desenvolupament d’un acte divulgatiu com pot ser la Muntanya i el seu entorn. L’evolució ha estat important i els resultats es veuen en cada una de les edicions que cel·lebrem.

Es tracta d’una exposició-concurs tant de fotografia com de projeccions d’audiovisuals, professional i amateur, en dues categories, en la qual les persones amants del món de la muntanya i de la càmera tenen l’oportunitat de mostrar les seves dots artístiques. A més a més, el fet que sigui una exposició també compleix l’altra principal finalitat que és la divulgació, el coneixement, la dinamització del món excursionista, el seu entorn, el respecte a la muntanya per part de tothom i un lloc de debat de temes interessants.

Dates:  Del 10 al 24 de març

Programació diària:

Dissabte 10 de març de 2018

Hora: 18:30

Inauguració de la 21a Mostra d’audiovisuals i Fotografia de Muntanya de Sant Martí.

 

Hora: 19:00

CONFERÈNCIA –AUDIOVISUAL

TÍTOL: “ELS 14 VUIT MILS CATALANS. TANCANT EL CERCLE”

A càrrec de: FERRAN LATORRE

Ferran Latorre  conquerí l´any 1999 el seu primer vuit mil, l’Annapurna, durant un rodatge del programa de TVE “Al filo de lo Imposible”.El passat 27 de maig de 2017  va concloure el projecte d’escalar 14 cims de més de 8.000 metres i esdevingué el primer català a aconseguir-ho.

 

Dijous, 15 de març de 2018

 

Hora: 20:00

TÍTOL: “BEYOND THE BORDER, THE STORY OF ETTORE CASTIGLIONI”

FORA DE CONCURS – VERSIÓ ORIGINAL EN ITALIÀ

AUTOR: Andrea Azzetti e Federico Massa

DURADA: 66 minuts

ARGUMENT:  Aquesta producció italianosuïssa ens explica la història de l’alpinista Ettore Castiglioni que va ajudar a jueus i refugiats a passar la frontera italiana cap a Suïssa i va desaparèixer misteriosament a la muntanya un 11 de març de 1944 a Suïssa. Fou un dels films més premiat a Itàlia durant el 2017.

 

Divendres,  16 de març de 2018

Hora: 20:00

CONFERÈNCIA-AUDIOVISUAL

TÍTOL: “ASCENSIÓ HIVERNAL AL NANGA PARBAT”

A càrrec de ÁLEX TXIKON

Primera ascensió hivernal al Nanga Parbat, el 26 de febrer de 2016, fins llavors el penúltim 8.000 verge durant l’estació més freda de l’any.

 

Dilluns 19 de març de 2018

Hora: 20:00

TÍTOL: “EXPEDICIÓ LARKIA”

AUTOR: Ricard Moran i Boix

DURADA: 30 minuts

AMATEUR

ARGUMENT: Aproximació i ascensió al Larkia Peak – Nepal

 

Hora: 20:40

TÍTOL: “CUISPES EXPEDICION 2016”

AUTOR: Antoni Sendra González

DURADA: 30 minuts

AMATEUR

ARGUMENT: El film explica l’expedició que va fer el Grupo Exploración Gocta a Perú  l’any 2016, posant en primer terme la logística i l’organització, sense deixar de banda les exploracions i l’aventura.

 

Dimarts 20 de març de 2018

Hora: 20:00

TÍTOL: “SAREK”

AUTOR: Marta Bretó i Paco Rosés

DURADA: 28 minuts

AMATEUR

ARGUMENT: La protagonista és la ruta pel Parc Nacional de Sarek situat per sobre del Cercle Polar Àrtic. És la zona més salvatge d’Europa on no hi ha ni pobles ni refugis ni camins, només trobem natura en estat verge amb esmolades muntanyes, geleres, llacs i rius.

 

Hora: 20:30

TÍTOL: “BIENVENIDOS A HORNSTRANDIR”

AUTOR: Marta Bretó

DURADA: 24 minuts

AMATEUR

ARGUMENT: Aventura de finals de maig de 2017 per la reserva natural de Hornstrandir, els Fiords de l’oest d’Islàndia. Aquesta zona està deshabitada des de 1948. L’expedició tenia l´objectiu d’arribar fins a Hornbjarg, zona amb una gran concentració de guineus àrtiques.

 

Hora: 21:00

TÍTOL: “HOMENATGE A AURELI CARNICER”

AUTOR: Marc Gavaldà i Palacin

DURADA: 6 minuts

AMATEUR

ARGUMENT: Escalada en homenatge a Aureli Carnicer, pare del nostre amic Roc, que ens deixà a finals de l’any 2005. Escalem per la via que té el seu nom a Agulles de Montserrat.

 

Dimecres 21 de març de 2018

Hora: 20:00

TÍTOL: “EXCURSIONISTA”

AUTOR: Antoni Ortiz Belmonte

DURADA: 25 minuts

AMATEUR

ARGUMENT: Els expedicionaris durant el mes de setembre de 2017 fan realitat el projecte de la Senda de Camille. Un itinerari de 7 dies entre boscos i cabanes, el qual ens deixa bocabadats.

 

Hora: 20:30

TÍTOL: “VIATGE AL CENTRE DE LA TERRA”

AUTOR: Antoni Ortiz Belmonte

DURADA: 29 minuts

AMATEUR

ARGUMENT: Excursions amb esquis a Islàndia fetes durant el mes de març de 2017,  entre les quals destaca l’ascensió al volcà Snaefellsnes per on s’inicia el camí cap al centre de la Terra segons el llibre de Jules Verne.

 

Hora: 21:00

TÍTOL: “MENORCA NO ÉS PLANA, CAMÍ DE CAVALLS”

AUTOR: Eloi Castellví Diaz

DURADA: 30 minuts

AMATEUR

ARGUMENT: El film ens explica l’aventura d’un pare i un fill que realitzen el mític Camí de Cavalls de Menorca en BTT.

 

 

Dijous 22 de març de 2018

Hora: 20:00

TÍTOL: “HISTÒRIA D’UNA AMISTAT. DEL VINHAMALA AL PEDRAFORCA”

AUTOR: Miquel Pérez i Mas

DURADA: 24 minuts

AMATEUR

ARGUMENT: L’any 1971 dos escaladors de Vic moriren durant una ascensió hivernal al Pedraforca. L’estiu del mateix any els germans navarresos Gregorio i José Ignacio Ariz obriren una nova via en una punta verge de les agulles d’Ansabère, la qual batejaren amb el nom dels dos amics catalans. 40 anys després, una cordada vigatana repeteix aquesta via que havia restat pràcticament oblidada. La pel·lícula documenta aquests fets per mitjà d’entrevistes, imatges d’arxiu i filmacions actuals.

 

Hora: 20:30

TÍTOL: “RIBAGORZA EN BTT”

AUTOR: Quino Melchor i Paco Rosés

DURADA: 25 minuts

AMATEUR

ARGUMENT: És la narració d’una ruta per a amants de l’aventura. Un itinerari de 207 km a través de pistes i camins gairebé oblidats amb rius, llacs i boscos quasi impenetrables.

 

Hora: 21:00

TÍTOL: “BEZENGUI PANORAMA”

AUTOR: Albert Naudín

DURADA: 25 minuts

AMATEUR

ARGUMENT: Un viatge en família al cor del Caucas, ens permetrà descobrir una regió d’alt nivell alpinístic, on només els més intrèpids gosen escalar les seves parets gelades, Benzengui Wall.

 

 

Divendres 23 de març de 2018

Hora: 19:30

XERRADA- PRESENTACIÓ material Olympus, amb Jesús Becerril i sorteig d’una motxilla fotogràfica entre els assistents a aquesta xerrada.

En Javier Camacho és visionari d’Olympus i utilitza aquest material en les seves expedicions.

 

Hora: 20:30

CONFERÈNCIA –AUDIOVISUAL

TÍTOL: “LHOTSE ENTRE EL CIELO Y LA TIERRA”

A càrrec de: JAVIER CAMACHO

Crònica de l’ascensió al Lhotse de 8.516 metres situada a la frontera entre la regió sud del Tibet i la regió del Khumbu, al nord del Nepal.

 

Dissabte 24 de març de 2018

Hora: 20:00

Lliurament de premis i cloenda de la Mostra.

També donarem a conèixer  el nom del guanyador de la càmera Olympus (model TG5) que es sortejarà entre els assistents a la Mostra que s’hagin fet un selfie i l’hagin enviat a la web d’Olympus.

 

Hora: 21:00

Refrigeri.

 

EXPOSICIÓ FOTOGRAFICA

L’exposició fotogràfica romandrà oberta de les 10:00 fins a les 22:00 de dissabte 10 al 24 de març i estarà ubicada a la sala d’exposicions  Joan Alsina de la planta baixa.

 

PROJECCIÓ AUDIOVISUAL

Les projeccions tindran lloc al teatre Jesús Concernau del Centre Cultural, a la tercera planta, així com la inauguració i la cloenda.

 

Totes les activitats són gratuïtes