Muses

Organitzat pel Centre Cultural  La Farinera del Clot i el PIAD de Sant Martí Muses neix amb la clara intenció de donar visibilitat a la tasca que desenvolupen les dones artistes i que any rere any ha treballat per assolir aquest objectiu. És per això que el Muses es consolida, en el  seva vuitena edició, com una trobada per a dones creadores que compartiran un espai públic on exposar, fer crítica constructiva i sensibilitzar.

 

PROGRAMACIÓ MUSES 2020

 

 

EXPOSICIÓ

Mapes del temps

A càrrec d’Arantxa Campos

Veurem la preocupació de l’autora pel pas del temps, representat de forma visceral i abstracte amb el colors, colors que formen un mapes imaginaris mentre anem descobrint petits símbols d’aquest temps que fuig de les nostres mans.

Dates: del 16 de gener al 29 de febrer.

 

 

TALLER

Les emocions que ens mouen

A càrrec de Carol Villalón i Flavia Anconetani

Exploració de les emocions bàsiques mitjançant la música i la pintura, primer individualment i després col·lectivament.

Data: Divendres 31 de gener, de 16 a 18 h

Gratuït: Cal reservar plaça a informacio@farinera.org o al 93 291 80 80

 

 

ARTS ESCÈNIQUES

6è concurs de dones monologuistes

Després de l’èxit de les darreres edicions, arriba la 6a Final del Concurs de Monòlegs humorístics de dones. Les finalistes del certamen ens mostraran la seva proposta d’entre les que s’escollirà la guanyadora. Tot plegat presentat per Impro Barcelona.

Data: Divendres 31 de gener, 21 h

Gratuït

 

 

ARTS ESCÈNIQUES

Converses amb el meu úter i altres interlocutors

A càrrec de Núria Planes Llull

Si tens úter, ets dona. I, si ets dona, has de tenir fills. I com que Núria Planes és dona i té úter n’hi pot parlar, de tot això.

Peça de teatre auto documental sobre la dubtosa llibertat que tenim per decidir ser mares i pares. És una conversa amb mi mateixa, amb la meva mare, amb el meu inconscient, amb el públic i amb el món a través del moviment, els audiovisuals, la música en directe i una veu narrativa, al micròfon, sincera, irònica, sarcàstica

Data: Dissabte 1 de febrer, 21 h

Gratuït:  Cal adquirir entrada a www.farinera.org

(ESPECTACLE DINS EL BARCELONA DISTRICTE CULTURAL)

 

 

TALLER

El carrer és nostre

A càrrec d’Inma Pascual

Una de les violències quotidianes que vivim les dones és l’assetjament al carrer i és necessari treballar en la detecció d’aquesta violència per generar estratègies d’apoderament.

La temàtica central del projecte és l’assetjament sexual vers les dones en els espais públics.

Posa especial èmfasi en generar consciència individual i col·lectiva al voltant tant dels aspectes que fan que aquesta violència de gènere existeixi, com sobre les conseqüències que aquesta provoca, així com entorn de les estratègies de suport mutu i apoderament que li fan front.

Els objectius són:

– Fomentar la consciència social i personal sobre l’assetjament sexual vers les dones en els espais públics com a estratègia de prevenció de violències de gènere.

– Crear un espai de confiança i suport mutu entre dones on compartir experiències d’assetjament sexual als espais públics i on prendre consciència d’aquesta violència i dels impactes que té en la vida de les participants i del seu entorn.

– Compartir, generar i prendre consciència d’estratègies d’empoderament i resposta envers l’assetjament sexual als espais públics tant a nivell individual com col·lectiu.

– Compartir experiències i estratègies, donar eines d’autodefensa feminista

Data: Dilluns 3 de febrer, de 18 a 20 h

Gratuït: Cal reservar  plaça a informacio@farinera.org o al 93 291 80 80

 

XERRADA

La pintora, la musa i el transgènere

A càrrec de Montse Pérez

En aquesta xerrada repassarem la biografia artística de la pintura danesa Gerda Wegener i la seva eterna musa LiLi Elbe.

Data: Dimarts 4 de febrer, 19 h

Gratuït

 

 

TALLER

Elaboració de compreses de tela

A càrrec d’Anahí Monsalvo

Aquest taller està obert a cada ser menstruant que tingui ganes d’aprendre a cosir a mà la seva pròpia compresa, rentable, impermeable i ecològica, i així començar un camí cap a l’autogestió del seu cicle menstrual.

Data: Dijous 6 de febrer, de 18 a 21.30 h

Gratuït:  Cal reservar a plaça a informacio@farinera.org o al 93 291 80 80

 

 

ARTS ESCÈNIQUES

Akelarre

A càrrec de The Feliuettes – El Maldà

Una guerra de sexes on les bales es vesteixen amb talons d’agulla i piquen l’ullet a la seva víctima abans de guanyar-la per punts en la batalla del riure.

Data: Divendres 7 de febrer, 21 h

Gratuït: Cal adquirir entrada a www.farinera.org

(ESPECTACLE DINS EL BARCELONA DISTRICTE CULTURAL)

 

 

CONCERT

Joina presenta “Companyes”

Ni d’homes, ni per a homes, ni masclista. La veu del rap pot ser tan dolça com la de Joina i tan reivindicativa com ho són les seves cançons.

Data: Dissabte 8 de febrer, 222 h

Gratuït– Cal adquirir entrada a www.farinera.org

(ESPECTACLE DINS EL BARCELONA DISTRICTE CULTURAL)