El Barcelona Districte Cultural, és un circuit estable d’espectacles professionals que busca tant apropar la cultura als ciutadans com els ciutadans a la cultura, amb el propòsit de convertir-los en agents culturals actius.

El Barcelona Districte Cultural celebra dues edicions cada any: una a la primavera (febrer-març-abril) i una altra a la tardor (octubre-novembre-desembre).

El circuit aplega espectacles de cinc disciplines: música, teatre, dansa, circ i audiovisuals. El Barcelona Districte Cultural tambe acompanya diferents projectes de creació comunitària als barris de la ciutat en el marc d’ART i PART.

El Barcelona Districte Cultural ofereix espectacles de qualitat, alguns signats per artistes reconeguts –i que moltes vegades ja han viatjat pels escenaris de mitja Europa–, però també altres de joves que encara s’han de provar i demostrar fins a on poden arribar. Els seus espectacles estan adreçats a tothom, públic de qualsevol edat i de gustos diversos. Aquest és un circuit heterogeni amb propostes d’estètiques molt diferents, perquè tothom hi pugui trobar la seva. Molts dels artistes participants en el circuit protagonitzen activitats paral·leles (tallers, xerrades…) i molts espectacles ofereixen també sessions per a escoles.

Les entrades són gratuïtes.


PROGRAMACIÓ


TEATRE

 

A càrrec de Cia Eléctrico 28.

Inspirada en les observacions urbanes i les ordenacions de qualsevol cosa de Georges Perec, aquesta peça proposa plantar-se davant del transcórrer de la vida quotidiana i observar-la, pensar-la, calcular-la, significar-la, compartir-la. Quatre personatges, entrenats en les disciplines de l’observació i l’ordenació de l’espai, les coses i els éssers tradueixen mitjançant el recurs de les lletres que formen paraules i les paraules que formen frases allò que està passant.

Durant una estona, TOT és una gran obra teatral que no acaba mai.

The Frame és una invitació a obrir el nostre cor i visió a les insignificances, nimietats, coses.

Data: Dissabte 8 d’octubre, 12  h
Lloc: Plaça del Mercat  cantonada amb Rossend Nobas
Preu: Gratuït però cal reservar a farinera.org


 

TEATRE

 

A càrrec d’Ann Perelló i Teatre Principal de Palma

Monòleg, amb tocs d’humor, que actua de diàleg amb el públic, on podrem viure en directe una confessió, la revelació d’un secret, sense quarta paret ni xarxa. L’actriu situa el públic al límit entre la ficció i realitat, en un joc escènic entre cinc vàters, una webcam i tot d’elements audiovisuals que ens portaran a viatjar amb la protagonista per comprendre com se sent des de dins viure el malson dels trastorns de conducta alimentària.

L’obra neix de la necessitat de parlar d’un tema molt tabú, però que encara ara és una vertadera pandèmia. Per la creació del text es va partir d’un treball d’introspecció del dolor i de documentació amb companyes, amigues, mares, germanes i professionals de la psicologia.

Data: Divendres 14 d’octubre, 20  h
Lloc: Teatre Jesús Concernau del CC La Farinera
Preu: Gratuït però cal reservar a farinera.org

 


ESPECTACLE FAMILIAR

 

A càrrec de la Cia Enlaire

Vegin i Passin  els convida a un món fantàstic d’aigua i sabó.

“Vegin bombolles que mai havien vist i Passin a un univers molt fràgil que tampoc mai oblidaran”.

Un viatger singular, ancorat en el temps, amb l’anhel de transmetre realitats efímeres, ens demostrarà que les coses s’han de gaudir mentre succeeixen, perquè no tots els viatges duren per sempre… però alguns records si!

És un espectacle que ens convida a reflexionar sobre els nostres records, de perquè alguns perduren i altres simplement desapareixen, de com busquem atresorar el que no volem oblidar, i que al final la vida pot ser tan bonica i tan efímera com una bombolla de sabó.

Data: Diumenge 13 de novembre, 12  h
Lloc: Teatre Jesús Concernau del CC La Farinera
Preu: Gratuït però cal reservar a farinera.org


MÚSICA

 

A càrrec de Bemba Saoco

Bemba Saoco fan un gir al concepte de concert en directe a través de 360, una producció artística dissenyada per la banda i en col·laboració amb Silent System on el públic viu i escolta mitjançant auriculars amb sistema wifi, que permeten introduir la tecnologia i l’avantguarda en un nou concepte d’espectacle. Es tracta d’una experiència en 360 graus de visió, d’audició, de vivència i d’immersió en l’univers artístic del grup.

Es tracta d’una conjunció directa entre un entorn íntim i proper, amb el contacte entre públic i músic. La ubicació dels músics barrejats entre el públic, amb l’audició immediata, perfecta i, visualment, directa.

Han vingut per irrompre en l’escena musical amb un so i un missatge rotund. Els seus temes provoquen un sisme a l’escenari i entre el públic, amb la força d’un so electrònic contundent i un ritme sense precedents.

Amb una singular trajectòria artística, els Bemba Saoco han passat per les principals capitals europees, Barcelona, París i Londres, situant-se ràpidament al panorama internacional. Potència, crítica i festa.

Data: Divendres 25 de novembre, 20  h
Lloc: Teatre Jesús Concernau del CC La Farinera
Preu: Gratuït però cal reservar a farinera.org


TEATRE

 

A càrrec de Cia La Peleona

En un món de gallines, un ou solitari i rebel decideix no néixer. Cansat de la forma de vida imposada per una cadena de producció sense sentit, decideix fer ús del seu potencial de no fer, optant per no néixer. Després d’un primer moment de confusió, i com si es tractés d’una onada de sabotatges, la resta d’ous se sumen a la protesta amb l’esperança que potser la seva insòlita acció aconsegueixi que les gallines s’adonin que viuen en una societat malalta que ha de canviar si no vol desaparèixer.

Amb l’abisme de l’extinció davant dels seus becs, les gallines miraran de convèncer els insubmisos ous de la necessitat de néixer. Un difícil diàleg amb nosaltres mateixos on posicionar-se no serà fàcil.

Data: Dijous 1 de desembre,  20  h
Lloc: Teatre Jesús Concernau del CC La Farinera
Preu: Gratuït però cal reservar a farinera.org