CENTRE CULTURAL
LA FARINERA DEL CLOT


EL CENTRE CULTURAL LA FARINERA DEL CLOT ÉS UN EQUIPAMENT DE TITULARITAT MUNICIPAL GESTIONAT PER LA FEDERACIÓ D’ENTITATS DEL CLOT-CAMP DE L’ARPA (FECCA) A TRAVÉS D’UN MODEL DE GESTIÓ CÍVICA.

DE FÀBRICA DE FARINA A FÀBRICA DE CULTURA

Des del 1999, la Farinera és un espai de creació cultural, un nexe de trobada i punt de partida entre persones creadores i espectadores. Una fàbrica de creació i difusió d’arts escèniques, musicals i audiovisuals.

ARRELADA AL TERRITORI

El marc principal d’actuació: el barri del Clot – Camp de l’Arpa. Reivindicada històricament pel teixit associatiu, l’actual Farinera participa i dóna suport al calendari festiu anual del barri; als actes de cultura popular del territori i participa en la construcció de projectes comunitaris. Tot plegat sense oblidar una perspectiva creativa cultural de ciutat.

CULTURA I ACCESSIBILITAT

La cultura com a mecanisme de transformació social i d’acció col·lectiva. La cultura més enllà de la creació; entesa com la interacció, els enllaços artístics quotidians de la comunitat. Des de la Farinera s’aposta per un model de cultura de proximitat i de qualitat, sense barreres d’accessibilitat.

ENTENDRE D’ON VENIM PER SABER ON ANEM

La Farinera és plena de petjades que reivindiquen el seu passat industrial, la memòria històrica d’un edifici i d’un barri. I és que l’edifici data de 1908 quan l’arquitecte Josep Pericàs i Morros va aixecar una de les anomenades “fàbriques de pisos” que albergava la Casa Harinera de San Jaime S.A, que va estar produint farina fins el 1991. Va ser al 1995 quan l’Ajuntament de Barcelona la va comprar encarregant la seva rehabilitació a Carles San Feliu i Josie Abascal. La intervenció arquitectònica va ser guardonada amb el Premi Bonaplata uns mesos després de la seva inauguració com a centre cultural el maig de 1999.

SERVEIS
  • Servei de Bar i Cafeteria
  • Wi-fi
  • Punt d’informació i atenció a la ciutadania
  • Cessió d’espais i materials
  • Assessorament a les entitats
  • Punt d’Informació i Atenció a la Dona de Sant Martí (PIAD)
ENTITATS I COMISSIONS DE LA FECCA ACOLLIDES