BARCELONA DISTRICTE CULTURAL TARDOR 2021

Tardor 2021

BARCELONA DISTRICTE CULTURAL TARDOR 2021

Ja podeu consultar la programació dels espectacles i documentals del Circuit Barcelona Districte Cultural de la tardor 2021 que farem a La Farinera.

El Barcelona Districte Cultural és  un circuit estable d’espectacles professionals i un programa de creació de projectes artístics comunitaris. El Barcelona Districte Cultural busca tant apropar la cultura als ciutadans com els ciutadans a la cultura, amb el propòsit de convertir-los en agents culturals actius.

Des de la tardor del 2018 La Farinera forma part d’aquest circuit.

 

PROGRAMACIÓ

 

– Espectacle familiar –BLOWING

Diumenge 17 d’octubre, 12 h

A càrrec de Múcab Dans

Blowing és un espectacle visual, poètic i innovador, en el qual la dansa, la música en directe i la tecnologia ens convidaran a volar per un món fantàstic, màgic i absurd. Una proposta on la dansa conviu i interacciona amb les projeccions que formen una part transcendental de la història. Aquest és el propòsit que es va marcar Múcab Dans, la companyia que la signa i que, des del 2010, presenta les seves creacions a cavall entre Barcelona i Girona. En aquest espectacle han estat dirigits pel coreògraf Toni Mira, premi nacional de Dansa el 2010 i que durant més de tres dècades ha estat al capdavant de la seva companyia Nats Nus Dansa. Toni Mira és un vell conegut del Barcelona Districte Cultural, ja que en la primera edició del circuit va presentar un solo anomenat Monòlit.

Durada: 52 minuts

Reserva la teva entrada gratuïta aquí– Documental – 
THE RISE OF THE SYNTHS

Dijous 21 d’octubre, 19 h

El film The Rise Of The Synths, ens porta a viatjar als orígens de l’escena Synthwave (també anomenada Outrun Retrowave): una barreja de música electrònica moderna amb la nostàlgia per la cultura pop dels vuitanta, les bandes sonores de pel·lícules, sèries i videojocs d’aquesta dècada. Va començar a Myspace a mitjan anys 2000 de manera molt discreta i en els darrers anys s’ha convertit en una escena amb milions de reproduccions a les xarxes socials i una presència creixent al mainstream, com podem veure a DriveThor: RagnarokIt FollowsReady Player OneAmerican History Horror 1984 o Cobra Kai, entre altres films i sèries.

Durada: 82 minuts

Reserva la teva entrada gratuïta aquí– Documental –
BRUK OUT! A DANCEHALL QUEEN DOCUMENTARY

Dijous 11 de novembre,  19 h

Saps què és el dancehall? Ets fan de la seva energia alliberadora i sensual o més aviat penses que és un ball massa explícit i lasciu? Tant si el coneixes com si no, tant si n’ets admirador com si ets crític, Bruk Out! A Dancehall Queen Documentary t’obrirà una finestra al món de les reines del dancehall, amb totes les seves capes i complexitats. A través de les històries de sis noies de molt diverses procedències —Polònia, Estats Units, el Japó, Itàlia, Espanya i, evidentment, Jamaica— que es preparen per competir en un dels campionats més importants del planeta, l’International DanceHall Queen, descobriràs les penúries, els anhels i l’alliberadora desimboltura de les protagonistes d’aquesta cultura sorgida dels carrers de Jamaica i convertida en un fenomen global.

Durada: 70 minuts

Reserva la teva entrada gratuïta aquí– Espectacle
familiar–  DE CAP PER AVALL

Dijous 19 de novembre, 19h

A càrrec de Ambauka

Què ens agrada més dels concerts familiars dels Ambauka? L’energia gamberra i la música de qualitat, 100% artesanal i en directe, dels seus espectacles frescos i altament participatius, que omplen de petits i grans les festes i festivals d’arreu des de fa més de 10 anys.

Què ens agrada, encara més, del concert De cap per avall dels Ambauka? Que volen posar el món de cap per avall, capgirar i canviar coses que no ens agraden del nostre entorn i ho fan implicant el públic des de l’inici per assolir junts aquest objectiu compartit.
De cap per avall és el tercer disc i el nou concert familiar del grup Ambauka, que des del 2008 ens ofereix uns espectacles altament participatius, enèrgics i per a totes les edats, amb música 100% en directe i combinant sons i músiques populars i modernes.

Durada: 75 minuts

Reserva la teva entrada gratuïta aquí– Arts Escèniques –
TAL COM SÓC

Dijous 25 de novembre, 20 h

A càrrec de Pere Hosta

Què ha de fer un home solter per trobar parella? Com pot trobar una relació seriosa, estable i sense data de caducitat? I encara més difícil, com pot aconseguir això un home que és incapaç d’aguantar la mirada a una dona sense fer una trencadissa? Després de molts intents fallits es va apuntar a una agència de relacions i avui ha arribat el gran dia de promocionar-se. Es presenta davant nostre tal com és, amb un munt de certeses, contradiccions, dubtes, il•lusions i desenganys… No és que sigui diferent, el que passa és que és especial!
Tal com soc és una proposta de clown de la Cia. Pere Hosta, un espectacle d’humor de petit format, però de grans somriures.

Durada: 50 minuts

Reserva la teva entrada gratuïta aquí– Música –
PONY PISADOR

Divendres 26 de novembre, 20 h 

Presenta “Jaja Salu2”

El Pony Pisador és una banda barcelonina que combina la solemnitat del folk i de diverses músiques tradicionals d’arreu del globus amb la retòrica i l’estètica del mem. El resultat és tan esperpèntic com divertit. El Pony Pisador, també destaca utilitzar registres a l’abast de molt pocs grups del continent. Sota l’etiqueta de “música de hòbbits”, a banda domina tècniques i modalitats de cant com el iòdel, els sea shanties, el bluegrass o el cant tuvà. El grup ha estrenat fa ben poc Jaja Salu2, un àlbum escrit i cantat íntegrament en català en què doblen l’aposta per l’humor absurd i que compta amb la col·laboració dels seus oients.

Reserva la teva entrada gratuïta aquí


 

– Espectacle familiar- NÚVOLS AMB NADONS

Diumenge 12 de desembre, 12 h 

A càrrec de La petita Malumaluga

Com sonen els núvols, el xim-xim de la pluja, la potència del tro, la melodia del vent i la força del mar, dels rius i de les onades a la platja?
A la peça Núvols amb nadons la companyia La petita malumaluga s’apropa als més petits de tots per descobrir-los tots aquests secrets a través de les percussions en directe.
Un espectacle sonor, però també dotat d’una gran força visual, en què l’estètica dels núvols es combina amb la infinitat de formes sonores que pot prendre l’aigua. Núvols amb nadons és també una proposta escènica participativa on la interacció amb el petit públic, a través de diverses tècniques instrumentals i de petites percussions, és constant.
Una vegada més la reconeguda i premiada companyia La petita malumaluga sedueix el públic més exigent, proposant-li un espectacle amb una estètica cuidada al detall i una forta aposta pel llenguatge sonor i musical, així com per la participació d’aquest públic en la peça per fer-lo, també, protagonista.

Reserva la teva entrada gratuïta aquí

 


 

– Documental –  REVOLUCIÓ SONORA. VIVÈNCIES A LES CASES DE LA MÚSICA

Dijous 16 de desembre, 19 h 

Aquest any hem sabut que la coneguda Sala Barts de Barcelona es convertirà en una casa de la música, però què vol dir això? Revolució sonora. Vivències a les Cases de la Música ens ofereix una visió completa de la tasca pedagògica i social d’un projecte en xarxa pioner a Europa. Des dels seus centres repartits per Catalunya, les Cases de la Música acosten la música a petits i joves i donen suport a la creació i difusió de grups no professionals.

L’any 2005 començava a forjar-se a Mataró un projecte social que pretenia portar la música a tots els racons possibles: des de les sales de concerts a les escoles, passant per locals d’assaig, carrers i places. Des dels més petits als més grans. Era el germen del que avui dia són les Cases de la Música, que 15 anys després continuen revolucionant l’escena, no només a les ciutats en les quals s’ha establert, sinó a tot Catalunya, on s’ha convertit en un dels projectes musicals de referència.

Durada: 58 minuts

Reserva la teva entrada gratuïta aquí

 


 

– Música –  LUCÍA FUMERO

Dissabte 18 de desembre, 20 h

Lucía Fumero presenta Universo normal

La pianista i cantant Lucía Fumero és una artista barcelonina que confessa influències de tota mena. El seu univers sonor parteix del folk, però passat pel sedàs del jazz i de la música clàssica, la qual cosa produeix un resultat únic i especialment original. En format de trio amb Martin Leiton al contrabaix i Juan R. Berbín a la bateria i percussions, Lucía presenta una col•lecció de temes, alguns amb lletra i d’altres de caràcter instrumental, del seu treball Universo normal, farcit de música original plena de vitalitat i aire fresc.

Durada: 70 minuts

Reserva la teva entrada gratuïta aquí

 


 

BCNDCultural tardor 2021