Barcelona Districte Cultural

Tardor 2020

Barcelona Districte Cultural

Ja podeu consultar la programació dels espectacles i documentals del Circuit Barcelona Districte Cultural d’aquesta tardor que farem a La Farinera.

El Barcelona Districte Cultural és  un circuit estable d’espectacles professionals i un programa de creació de projectes artístics comunitaris. El Barcelona Districte Cultural busca tant apropar la cultura als ciutadans com els ciutadans a la cultura, amb el propòsit de convertir-los en agents culturals actius.

Des de la tardor del 2018 La Farinera forma part d’aquest circuit.

 

PROGRAMACIÓ

 

– Arts Escèniques – LAS GALLEGAS

Divendres 23 d’octubre, 21 h

A càrrec de la cia. Lolita Corina

Buscar la llum del clown entre la foscor de la mort. Convertir les cendres d’un crematori en la pols d’estels dels pallassos.
Las gallegas són dues. I estan mortes. Només passa que no ho saben, que no se n’han assabentat, que no han estat informades del seu decés, que han acudit al seu funeral convençudes que és el funeral d’algú altre a qui han anat a plànyer. Però no. Qui seran plorades seran elles. I seran elles qui, convertides en amables fantasmes, ens voldran matar de riure.

Las gallegas és una peça que fa humor de la mort, que mata els tòpics i els enterra, que crema amb un somriure els llocs comuns i desenterra la nostra millor arma per a la supervivència: el somriure, l’humor, la ironia…
Las gallegas és un espectacle que combat la foscor de la mort amb la llum de l’humor, que s’endinsa en el món més negre amb el més blanc dels somriures, que ens fa viatjar fins a una vetlla on els plors han mudat en riures i els planys són ara rialles, on les pallasses es blanquegen les cares amb unes cendres radiants.

 Adquireix la teva entrada gratuïta aquí.

 

– Arts Escèniques –  eMe

Dissabte 24 d’octubre, 21 h

A càrrec de Carlo Mô

El clown té la difícil virtut de saber convertir el dolor del seu dia a dia en poesia. I això és el que fa Carlo Mô quan cavalca sobre les seves crosses de fusta com un home que potser no té cames, però que sap somriure, com un d’aquells perdedors que sempre acabarà guanyant.
Carlo Mô es reconeix com un jugador professional: juga amb les seves emocions per crear espectacles que emocionin el seu públic, que el portin a paisatges de poesia en què el somriure és un pont. Carlo Mô és un jugador i un dia va començar a jugar amb unes crosses de fusta i amb la música de Mahler com a teló de fons. I jugant va descobrir que, si caus de la crossa, pots tornar a enfilar-t’hi; que, si perds l’equilibri, el pots tornar a trobar; que tots els problemes tenen una solució si els afrontes amb la mirada d’un clown, d’un pallasso que sap viatjar de la innocència fins a la bogeria en un viatge que sempre té retorn perquè sempre s’acompanya d’un somriure. El somriure del públic.

 Adquireix la teva entrada gratuïta aquí.

 

– Arts Escèniques –  JOJO

Diumenge 15 de novembre,  12 h

A càrrec de Borja Ytuquepintas

És un símbol de com pot arribar a ser la natura de tossuda i de quant pot arribar a suportar un ésser viu per seguir estant viu. En Jojo és un orangutan condemnat pels homes a una vida de captivitat lligat per una cadena. Però en Jojo és també la primera baula d’una cadena de salvació orquestrada per homes que volen salvar els animals d’altres homes. En Jojo, l’orangutan protagonista de la història de la companyia Borja Ytuquepintas, va ser caçat de molt petit i condemnat a viure lligat i malnodrit durant onze anys fins que algú es va apiadar d’ell i, per poder-lo salvar i per poder-lo rescatar i acollir, va fundar Animal Rescue, una ONG que després ha ajudat molts animals a recobrar la seva llibertat. En Jojo, malgrat que va ser rescatat, mai va poder ser alliberat perquè el seu cos, els seus ossos, van quedar deformats pels anys de sofriment i de manca d’aliments.

En Jojo, com a símbol que per a molts és d’una mirada de respecte cap a la natura i la resta d’animals amb qui la compartim, és el protagonista del nou espectacle de la companyia mataronina Borja Ytuquepintas que combina sobre l’escenari el seu tradicional art amb sorra amb la música i un titella gegant, el qual representa en Jojo.

 Adquireix la teva entrada gratuïta aquí.

 

– Documental – LAMBERT & STAMP

Dijous 19 de novembre, 19h

Una amistat que va canviar el rock. Kit Lambert (classe alta, gai) i Chris Stamp (classe obrera, hetero) s’associen com managers de The Who, modelant a grup i audiència al seu pas. Una obra profunda, vibrant, plena d’anècdotes i reflexions profundes. Mods, joventut, rebel·lió, The Who, classe, pop, art: està tot aquí.

Durada: 117′

 Adquireix la teva entrada gratuïta aquí.

 

– Arts Escèniques –  RAMON

Divendres 27 de novembre, 21 h

A càrrec de la Companyia Eòlia

En Ramon torna a casa quan creu que ho ha perdut tot. A la seva habitació, que creu que serà només un trampolí per fer un nou pas i tornar a passejar la joventut encara que en tingui 40. Però a casa, després de passejar records feliços, ha d’acceptar que la seva mare els està perdent, els ha perdut, i que ell l’ha d’ajudar per evitar que la seva vida sigui com un full en blanc, un full buit, un full sense vida.

 Adquireix la teva entrada gratuïta aquí.

 

– Documental –  WHEN YOU ARE STRANGE: A FILM ABOUT THE DOORS

Dijous 3 de desembre, 19h

Tom DiCillo/ USA / 2009

Si The Doors d’Oliver Stone va ser el pitjor biopic de la història, heus aquí el seu oposat: el documental sobre el grup més mític del rock. Tom DiCillo dirigeix amb mestratge una cascada de metratge de 1965 fins a 1971 per a permetre’ns l’entrada a les portes de la percepció. Amb la narració de Johnny Depp.

Durada: 86 ‘

 Adquireix la teva entrada gratuïta aquí.

 

– Arts Escèniques –  RITOS DE AMOR I GUERRA

Divendres 11 de desembre, 21h

A càrrec de Comando Señoras

Són senyores. I estan en lluita. En primera línia de foc. Amb sabates de taló i ungles postisses, amb ombra d’ulls blava i laca, molta laca… Un comando de senyores que han fet amb la bossa de la compra la seva cuirassa, que disparen croquetes com qui prem el gatell, que s’infiltren en les línies enemigues armades amb pals de fregar, amb escombres, amb plomalls…

Adquireix la teva entrada gratuïta aquí.

 

– Concert-  HOMENATGE A LA RUMBA DE GRÀCIA

Dissabte 19 de desembre, 22h

A càrrec de Sabor de Gràcia

La rumba és catalana quan sona el ventilador, però, si a més, és de Gràcia, està plena de sabor. Així és i així serà, fins que es trenqui l’última corda de l’última guitarra, perquè Sabor de Gràcia ja fa 25 anys que es passeja pels escenaris i ha fet seva aquesta música feta d’harmonia i percussió que van immortalitzar grans com El Pescaílla, Peret o Gato Pérez.

Sabor de Gràcia és rumba, rumba gitana i catalana, però com que la rumba és mestissa, fruit de la mescla i la barreja, durant aquests 25 anys de vida i d’acords, els de Siscu Carbonell l’han fusionat amb altres melodies: si ho van fer amb la Nova Cançó, ara, amb aquesta veterania de la qual els cinc lustres els permeten presumir, s’han atrevit també amb el trap i els rapejats. Així que la rumba es modernitza, però sense perdre la tradició ni les bones formes, aquestes que no permeten parar els peus quiets ni deixar de picar les mans, aquelles que fan que els malucs se sacsegin i l’ànima es vesteixi de festa.

 Adquireix la teva entrada gratuïta aquí.

BCNDCultural tardor 2020