WOYZECK

  • 23/01/2019 al 07/02/2019
  • Sala d'exposicions
WOYZECK

A càrrec de Parking Shakespeare

El 2013, Parking Shakespeare estrenava Woyzeck en una adusta nau industrial al complex de Palo Alto i, després de l’èxit, reubicava l’espectacle a la Sala Beckett (a Gràcia). En plena celebració dels 10 anys de companyia, ara el muntatge s’emmotlla a la Sala Joan Alsina del Centre Cultural la Farinera del Clot, mantenint tota la immediatesa de la posada en escena i tota l’essència d’una dramatúrgia que repensa i reordena l’original per apropar-lo a les obsessions que a tots ens assetgen avui.

Woyzeck és el retrat del procés de progressiva deshumanització que pateix el soldat ras que dona el nom a la peça. Les contínues tensions amb el seu entorn familiar i social el porten a un estat de creixent alineació i absència que el conduiran inevitablement a la follia i al crim. En la seva davallada als racons més foscos del seu cervell, hi contribueixen, com a màxims representants d’una societat castradora, el Capità, un superior avesat als tractes abusius; el Doctor, que considera el soldat el conillet d’índies perfecte per a les seves investigacions; i Marie, la seva parella i mare del seu fill de pocs anys, que somia a fugir al més aviat millor d’un home pel qui cada cop sent més por i repulsió, per llançar-se als braços del primer mascle de debò que passa. Però aquests només són els caps visibles d’una maquinària social més complexa, cruel i sanguinària, que en el present muntatge, veiem en acció a través dels ulls impertèrrits del l’innocent fill del protagonista.

La present adaptació de Woyzeck pretén ser un compendi d’alguns dels racons més reveladors de la visió de Büchner. I així, sumant-se a la força de l’original, també hem utilitzat passatges d’altres peces teatrals signades per l’autor, cites de les cartes que va enviar a la seva promesa des de l’exili polític i, fins i tot, algun fragment dels informes mèdics del seu pare (que tot just fa uns anys es van publicar i que compten amb l’esfereïdor cas d’una noia que va intentar suïcidar-se empassant-se agulles de cap). D’aquesta manera el muntatge es converteix en homenatge a una obra que en el seu conjunt és breu, però que amb la seva veu influent prefigura l’autor imponent que hauria pogut arribar a ser de no morir a la prematura edat de vint-i-tres anys.

Direcció: Marc Rosich

Funcions diàries excepte diumenges a les 20 h

Durada: 1’30

Reserves a:  reserves.parkingdhivern@gmail.com

  • 23/01/2019 al 07/02/2019
  • Sala d'exposicions