VISITA GUIADA EXPOSICIÓ COM ELS ULLS QUE NO ES PODEN VEURE L’UN A L’ALTRE

  • 05/10/2022
  • 19:00h.
  • Sala d'Exposicions Joan Alsina del CC La Farinera

Dins Art Photo BCN

VISITA GUIADA EXPOSICIÓ COM ELS ULLS QUE NO ES PODEN VEURE L’UN A L’ALTRE

A càrrec d’Ares Molins

Visita guiada per l’exposició a càrrec de l’artista on parlarà de la reflexió sobre les realitats paral·leles a partir de la divisió de l’institut de Cardedeu en dos centres autònoms que habiten un mateix edifici.

Sinopsi de l’exposició

Reflexió sobre les realitats paral·leles a partir de la divisió de l’institut de Cardedeu  en dos centres autònoms que habiten un mateix edifici, generant dues realitats que no es toquen ni es veuen entre si.

El Departament d’Ensenyament de la Generalitat decideix fer reformes en l’edifici i ampliar-lo per a crear un segon institut. El nou centre educatiu es genera dividint l’edifici de l’IES Cardedeu per la meitat, construint envans en el seu interior, col·locant una lona que parteix el gimnàs en dos i dividint els espais exteriors amb una tanca metàl·lica. Al setembre de 2000, Cardedeu comença un nou curs escolar, amb el Institut Arquitecte Manuel Raspall a un costat de l’edifici i amb el Institut El Sui, a l’altre costat. Des d’aquest moment, els dos centres educatius són completament independents i no comparteixen espais ni activitats comunes.

Al setembre del 2017, Ares Molins comença a treballar en un dels nous instituts, com a professora d’Educació Visual i Plàstica i comença a formar part d’un univers que té un altre de paral·lel, just a l’altre costat del mur.  En Com els ulls, que no és podin veure l’un a l’altre, els adolescents es converteixen en els seus còmplices d’aquesta exploració d’universos paral·lels duplicats, endinsant-se en el concepte de límit i investigant sobre la impossibilitat de visió que genera una paret i la necessitat de projectar(se) a l’altre costat.

El límit actua com a detonant de la imaginació i com a metàfora de la curiositat. El límit com a mirall.

L’exposició es pot visitar fins el 29 d’octubre

L’activitat és gratuïta. No cal reservar

 

  • 05/10/2022    19:00h.
  • Sala d'Exposicions Joan Alsina del CC La Farinera
  • 0.0 € RESERVA PLAÇA