TRAU

  • 01/10/2022
  • 22:00h.
  • Teatre Jesús Concernau del CC La Farinera del Clot

NORTHERN CLOT

TRAU

Concert inclòs dins el 8è Cicle Northern Clot

El grup TRAU va néixer bàsicament amb la intenció de provar de fer grans cançons, navegant sobretot dins la influència del pop dels seixanta i setanta, però també, posant atenció a les  sonoritats actuals. Algú va dir una vegada d’ells que si simpatitzes amb els clàssics de la música popular contemporània d’aquí i d’allà, ho ajuntes amb l’imaginari local català, una mica de surrealisme i unes pinzellades de quotidianitat, això és TRAU.

 

Al principi, TRAU és la unió d’una dona i tres homes: Pau Torrens, bateria i veu principal; Jordi Bastida, guitarra; Núria Botia, baix i Xavi Artigas, teclats i veu.

Després de gravar la seva primera maqueta, decideixen presentar-se al Sona9 del 2014 i guanyen el concurs. Tot seguit, guanyen també el premi enderrock al grup revelació de l’any i fins hi tot apareixen a la llista dels millors 20 concerts de l’any 2014 publicada pel periodista i fotògraf Xavi Mercader. Poc després, treuen el seu memorable primer treball “Déu vos guard” (DiscMedi, 2015), un disc ple de maduresa i tradició, un debut enlluernador que els va situar en la primera línia del firmament musical del país. En aquest primer disc hi apareixen clàssics del seu repertori com: Blau net i clar (amb una col·laboració de Lluís Gavaldà), Somni de festa major, 85 Estels, I és vostè o Borinot de bardissa.

TRAU es dedica a partir d’aquell moment a voltar per tota la geografia catalana per tal de donar a conèixer la seva música. El grup participa en festivals com el MMVV, Minipop Festival, Gambeat, Popcèntric, L’Acústica de Figueres, en Aplecs Modernistes celebrats en el nostre territori….

El seu segon disc és “Dones i homes del cap dret” (Sàtelite K, 2018), un disc definitiu, un pas de gegant que amplia la seva paleta musical amb pinzellades de psicodèlia, rock, soul i garatge. Estem parlant d’un disc de pop amb majúscules, musculós i atrevit, una passa endavant plena de cançons que deixen petjada com: Panys vermells, Or, Aquells dos ulls ben morts (amb col·laboració de Gerard de Pablo de Pantaleó), Aneu a Plutó o Truqueu a la porta (amb la col·laboració de Mazoni).

Després de guanyar el Sona9 2014, fer el cicle de concerts familiars Vine a cantar The Beatles amb Trau! organitzat per l’Auditori de Barcelona, la gira Gavaldà i Trau jugant amb els clàssics dels seixanta i molts altres concerts, amb dos discs a l’esquena (Déu vos guard i Dones i homes del cap dret); avui, els Trau vénen amb nova formació i el tercer disc sota el braç.

Roger Gascon és el nou bateria i Pau Torrens, cantant principal i anterior bateria, deixa les baquetes i passa a davant.

Aquest tercer disc ha estat enregistrat entre Setembre i Octubre del 2019 a Gate24, arranjat pels TRAU i produït pel Roger Gascon.

L’obra conté11 cançons que s’allunyen del caràcter més sixties i psicodèlic del qual el grup ens tenia acostumats i s’apropen a sonoritats amb un regust més de finals dels 70’s o la New Wave. Talking Heads, Costello, Bowie… són alguns dels noms que et poden venir al cap amb una primera escolta.

Els Trau tornen altre cop a fer un pas de gegant i fugen del seu lloc de confort, creant un so més cru, directe i personal que no deixa indiferent.


Gratuït, no cal reservar entrada

  • 01/10/2022    22:00h.
  • Teatre Jesús Concernau del CC La Farinera del Clot