THE BOSS IS HERE

  • 01/07/2021 al 23/07/2021
  • Sala d'Exposicions Joan Alsina del Centre Cultural

Dins Art Photo Barcelona

THE BOSS IS HERE

A càrrec de Rafael Arocha

La corporalitat es troba integrada en les estructures de control que estableixen els sistemes econòmics com el capitalista. Els cossos, sotmesos a la tensió jeràrquica, alberguen de forma manifesta el poder coercitiu exercit des de l’ostentació d’una posició dominant.

Rafael Arocha ens mostra en aquest projecte el desequilibri entre la posició de submissió i qui ostenta l’autoritat en The Boss is Here com una seqüència sistemàtica de cossos la inanició els converteix en contenidors de les estructures invisibles de dominació.

Les imatges que el conformen són un estudi obsessiu de l’expressió corporal que queda amagada a qui amb la seva sola presència genera un estat de tensió manifesta. The Boss is Here se centra en un reducte d’alliberament a esquena del poder coercitiu, un gest que alberga simbòlicament una manifestació passiva de resistència.

[Bio]

A través de temàtiques diverses Rafael Arocha projecta un ressò íntim que confronta amb el reflex de qui mira, alhora que s’interroga sobre com ens comuniquem. El seu treball ha rebut reconeixements com el Primer Premi de Festival Internacional de la Imatge de Mèxic, la Beca Fotointerpreta de Barcelona o l’PX3 Photographie de París. El 2015 va ser guardonat amb el 1r Premi de la Biennal de Còrdova a la Autoedició pel seu llibre Medianoche que també ha estat finalista en Rencontres Book Award d’Arles el 2015. Va participar a més en diferents festivals i exposicions col·lectives a tot Espanya. És autor de diferents fotollibres, entre ells Medianoche (2014), Aunque sea un instante (2009) i No Caption (2013). En els últims anys ha desenvolupat també una intensa tasca com a gestor cultural i docent treballant en l’organització de projectes de formació en fotografia com els Barcelona Magnum Workshops, A el-liquindoi Workshops o Ojo de Pez Photomeeting a més d’exercir com a tutor i formador en diferents cursos i tallers de fotografia a Barcelona i Canàries. Col·labora amb Art Photo Bcn i la seva exposició The Boss is Here es pot visitar al CC La Farinera del Clot.

Inauguració:
Dijous 1 de juliol a les 19 h, entrada lliure però  cal reservar plaça

 


PROTEGIM-NOS DE LA COVID-19

  • Arribar amb temps d’antelació suficient per facilitar l’accés.
  • Seguir en tot moment les indicacions del personal del centre.
  • Esperar a ser acomodat per entrar i abandonar l’espai.
  • L’ús de mascareta és obligatori per accedir i moure’s per l’espai.
  • Davant d’algun símptoma de la Covid o si s’ha estat en contacte amb alguna persona diagnosticada, no acudir a l’activitat.
  • 01/07/2021 al 23/07/2021
  • Sala d'Exposicions Joan Alsina del Centre Cultural
  • 0.0 € RESERVA PLAÇA