SÚPER CHANGO

  • 03/05/2022
  • 19:00h.
  • Teatre Jesús Concernau del CC La Farinera del Clot
SÚPER CHANGO

De Paolo Marinelli

El dia de la projecció contarem amb la presència del seu director

“Super Chango” és un documental que neix com a treball final del Master en Primatología – UdG Fundación Mona. Tracta sobre l’exploració de les dinàmiques amagades en un projecte de conservació de mones aranya a l’estat de Oaxaca, Mèxic.

Està dirigit a totes les persones interessades en la conservació del medi ambient. Moltes vegades la teoria que s’explica a les aules universitàries sobre la conservació no té en compte la realitat del camp; les complexes relacions institucionals i humanes que cal crear per a dur a terme un projecte de conservació d’una espècie i, conseqüentment, d’un ecosistema.

Per això, seguim la vida d’en Gary Carlín Ochoa, jove investigador de la Universidad de Veracruz, que a part de treballar per sustentar a la seva família, es dedica a la conservació d’una subespècie de mones aranya classificada en perill d’extinció, a l’eco-regió de la Chinantla. Per aconseguir el seu objectiu, col·labora dia a dia amb la comunitat indígena del poble de Soledad Vista Hermosa, que es va comprometre a cuidar una porció de selva ubicada al seu territori, de forma totalment voluntària, des de fa diversos anys. A més, necessita mediar les relacions entre els habitants del poble i les dependències federals que inverteixen recursos econòmics a l’àrea. El projecte que en Gary segueix en aquest indret intenta connectar dos fragments de selva a través de la reforestació d’una zona de potreros, que els pagesos han utilitzat esperant rebre ajudes econòmiques per les seves activitats productives.
És un llarg i dur treball. Compartim la seva vida diària per veure, més enllà dels resultats, les històries personals que mouen el món un pas més cap a un futur millor.
Paolo Marinelli és un naturalista (biòleg) de Roma, Itàlia. Sempre ha estat molt interessat en la natura, però el seu interès encara creix més després de treballar un any com a voluntari en un centre de rescat de fauna salvatge i exòtica a Itàlia. Allà comença a conèixer els primats més d’aprop i s’enamora d’ells. Volent saber més, es gradua en Ciències Naturals a la Universitat de Florència i seguint la seva passió, s’inscriu al Màster de Primatologia de la Universitat de Girona i Fundació Mona. Allà comença a desenvolupar la seva perspectiva sobre les problemàtiques de conservació d’avui en dia, i ha acabat unint aquesta visió amb la seva passió per la fotografia i la producció audiovisual.
El producte final de la seva tesi és el documental “Super Chango”, que s’ha projectat al III Congreso Latinoamericano de Primatología a Mèxic i al fòrum internacional Primatology, Bio-cultural Diversity and Sustainable Development in Tropical Forests organitzat per la UNESCO.També ha estat seleccionat per a participar a la Secció Oficial Documental Curt de la 24ª edició del Festival Internacional de Cinema del Medi Ambient (FICMA).

Entrada lliure, no cal reservar

  • 03/05/2022    19:00h.
  • Teatre Jesús Concernau del CC La Farinera del Clot