RITOS DE AMOR Y DE GUERRA

  • 11/12/2020
  • 18:00h.
  • Teatre Jesús Concernau

Circuit Barcelona Districte Cultural

RITOS DE AMOR Y DE GUERRA

A càrrec de Comando Señoras

Són senyores. I estan en lluita. En primera línia de foc. Amb sabates de taló i ungles postisses, amb ombra d’ulls blava i laca, molta laca… Un comando de senyores que han fet de la bossa de la compra la seva cuirassa, que disparen croquetes com qui prem el gatell, que s’infiltren en les línies enemigues armades amb pals de fregar, amb escombres, amb plomalls…

Són senyores, senyores de les de tota la vida, de les que fan cua al súper, de les que xerren pel pati de veïnes, de les que regalen consells, de les que s’encarreguen de les cures, de les que sempre troben el moment, de les que sempre troben els diners, de les que salven la família, de les que salven el carrer, de les que salven el poble, de les que ens salven… Són senyores. Son comando. Estan aquí per quedar-se. Estan aquí per mostrar-se. Estan aquí per reivindicar-se. Estan aquí amb els seus rituals d’amor i de guerra, els que ens regalen cada dia… Els que cada dia ens salven.

Ritos de amor y guerra és molt més que un espectacle… és una proclama, un manifest, un crit, el que llencen un exèrcit de dones, lligades de diferents maneres a les arts escèniques. Un grup de 20 dones creadores que volen analitzar des de l’escenari, amb un treball interpretatiu basat en el gest i ancorat en la ironia, com alguns estereotips inventats per a les dones han provat de devorar-ne la identitat i han donat ales a petites i grans violències íntimes i socials contra la meitat de la població.

Són senyores. Són un comando. Són una. I som totes.

Comando Señoras és un col·lectiu integrat per una vintena de dones creadores, entre els 20 i els 55 anys, que han treballat sobre qüestions d’identitat en clau feminista a partir d’un taller impartit per Alicia G. Reyero l’any 2018, Reconstruir la ficción.

Ritos de amor y guerra és la seva primera producció per a un escenari, però arriba després que hagin fet arribar el seu missatge a través de diverses produccions audiovisuals

Espectacle dins el Circuit Barcelona Districte Cultural

Adquireix la teva entrada gratuïta aquí

 


PROTEGIM-NOS DE LA COVID-19

  • Arribar amb temps d’antelació suficient per facilitar l’accés.
  • Seguir en tot moment les indicacions del personal del centre.
  • Esperar a que el personal del centre us acomodi per entrar i abandonar l’espai.
  • L’ús de mascareta és obligatori per accedir i moure’s per l’espai.
  • Davant d’algun símptoma de la Covid-19 o si s’ha estat en contacte amb alguna persona diagnosticada, no acudir a l’espectacle.
  • 11/12/2020    18:00h.