REVOLUCIÓ SONORA. VIVÈNCIES A LES CASES DE LA MÚSICA

 • 16/12/2021
 • 19:00h.
 • Teatre Jesús Concernau del CC La Farinera del Clot

In-Edit

REVOLUCIÓ SONORA. VIVÈNCIES A LES CASES DE LA MÚSICA

Aquest any hem sabut que la coneguda Sala Barts de Barcelona es convertirà en una casa de la música, però què vol dir això? Revolució sonora. Vivències a les Cases de la Música ens ofereix una visió completa de la tasca pedagògica i social d’un projecte en xarxa pioner a Europa. Des dels seus centres repartits per Catalunya, les Cases de la Música acosten la música a petits i joves i donen suport a la creació i difusió de grups no professionals.

 

L’any 2005 començava a forjar-se a Mataró un projecte social que pretenia portar la música a tots els racons possibles: des de les sales de concerts a les escoles, passant per locals d’assaig, carrers i places. Des dels més petits als més grans. Era el germen del que avui dia són les Cases de la Música, que 15 anys després continuen revolucionant l’escena, no només a les ciutats en les quals s’ha establert, sinó a tot Catalunya, on s’ha convertit en un dels projectes musicals de referència.

 

És per aquest motiu que va sorgir el projecte documental Revolució sonora. Vivències a les Cases de la Música, un film que narra des de les entranyes i en primera persona com es viu des de dintre Cases de la Música i que posa sobre la taula tots i cadascun dels projectes que duen a terme en aquestes cases. Per fer-ho, la pel·lícula recorre els diferents centres de creació —a Mataró, Girona, l’Hospitalet, Terrassa i Manresa—, on se’ns mostren de primera mà diverses iniciatives. Des de tallers en escoles consistents a crear un grup de rock des de zero fins a una “incubadora” que cada any assessora una banda resident (com el cas recent del grup de rap feminista Tribade), passant per activitats concebudes per a joves amb discapacitats funcionals o intel·lectuals, concerts per a nens petits o una big band júnior de música negra. Una visió integral, doncs, d’una iniciativa que pretén apropar la música als més joves independentment dels seus recursos econòmics i amb un model que ha estat replicat a Euskadi i reconegut a escala europea.

 

Amb una durada de 56 minuts, el realitzador Marc Barceló ens obre aquesta finestra a un projecte singular que, sens dubte, es troba en l’origen de la voluntat de convertir la Sala Barts en una Casa de la Música.

Durada: 58 minuts

Activitat gratuïta però cal reservar plaça al web a partir del dilluns 13 de desembre

(Aforament limitat)


PROTEGIM-NOS DE LA  COVID:

 • Arribar amb temps d’antelació suficient per facilitar l’accés.
 • Seguir en tot moment les indicacions del personal del centre.
 • Esperar a ser acomodat per entrar i abandonar l’espai.
 • L’ús de mascareta és obligatori per accedir i moure’s per l’espai.
 • Davant d’algun símptoma de la Covid o si s’ha estat en contacte amb alguna persona diagnosticada, no acudir a l’espectacle.
 • 16/12/2021    19:00h.
 • Teatre Jesús Concernau del CC La Farinera del Clot
 • 0.0 € RESERVA PLAÇA