MONSIEUR CROCHE

  • 24/01/2021
  • 12:00h.
  • Teatre Jesús Concernau del Centre Cultural
MONSIEUR CROCHE

A càrrec de la cia. el Príncep Totilau

“Monsieur Croche” és un espectacle d’actors, titelles i màscares per a infants, amb música per a piano de Claude Debussy interpretada en directe .

En aquest espectacle escenifiquem un somni imaginari, en el qual el compositor Claude Debussy i la seva dona, Emma Bardac, viatgen a una illa fantàstica. En aquest indret encantat, on habiten sirenes, ocells exòtics, insectes gegants i altres éssers màgics, el compositor trobarà la inspiració per crear noves peces musicals. A partir d’aquesta vivència, la parella tornarà al París de la Belle Époque, des d’on Debussy escamparà la seva música per tot el món i al llarg dels anys.

Amb la intenció d’apropar la música de Debussy a infants a partir de 3 anys, hem creat un espectacle que té com a acció central la recerca de la llibertat  tant en els infants com en els artistes fent un paral·lelisme entre el descobriment del món que es produeix en la infantesa i la creació artística.  Les primeres impressions que desperta la naturalesa en un nen són d’una força extraordinària però, malauradament, al llarg de la vida es van apaivagant, convertint la infantesa en un paradís perdut. Únicament els somnis o els artistes ens mantenen lligats a aquestes impressions primigènies. És per això que hem plantejat el nostre espectacle com el somni d’un artista.
Els somnis i l’art (com la música de Debussy) intenten posar ordre i comprendre un món de sensacions caòtic. El nostre espectacle, però, no intenta donar respostes al misteri de la vida sinó que té com a objectiu estètic subratllar el misteri de les preguntes. I, sobretot,  viure aquest misteri de manera joiosa, tal com ho fa un infant que descobreix el món, o com ho feia un artista com Debussy.

“Monsieur Croche” compta amb la interpretació en directe de la música, i de tres actors que interpretaran el mateix Claude Debussy, la seva dona Emma Bardac i un esperit màgic, a la manera del Puck i l’Ariel shakespearians. És un espectacle visual i sense paraules, únicament acompanyats per la música de piano. El joc escènic principal és el del teatre gestual i de titelles i fem servir, també, grans projeccions de vídeo que evoquen el món dels somnis a l’estil de l’espectacle “Magic Circus” de Josef Svoboda, el video-art de Bill Viola,  o les pel·lícules surrealistes de Salvador Dalí.

(Espectacle de titelles i objectes)

Durada: 45 minuts

Venta d’entrades a partir del dilluns 18 de gener

 


PROTEGIM-NOS DE LA COVID-19

  • Arribar amb temps d’antelació suficient per facilitar l’accés.
  • Seguir en tot moment les indicacions del personal del centre.
  • Esperar a ser acomodat per entrar i abandonar l’espai.
  • L’ús de mascareta és obligatori per accedir i moure’s per l’espai.
  • Davant d’algun símptoma de la Covid o si s’ha estat en contacte amb alguna persona diagnosticada, no acudir a l’activitat.

 

  • 24/01/2021    12:00h.