LAMBERT & STAMP

  • 17/12/2020
  • 19:00h.
  • Teatre Jesús Concernau del Centre Cultural

In-Edit On Tour

LAMBERT & STAMP

James D. Cooper / 2014 / EUA /

Una amistat que va canviar el rock. Kit Lambert (classe alta, gai) i Chris Stamp (classe obrera, hetero) s’associen com managers de The Who, modelant a grup i audiència al seu pas. Una obra profunda, vibrant, plena d’anècdotes i reflexions profundes. Mods, joventut, rebel·lió, The Who, classe, pop, art: està tot aquí.

Pete Townshend i Roger Daltrey eren la cara i la creu, el yin i el yang. El blanc i el negre… però The Who no pot entendre’s sense un o sense l’altre, perquè tots dos tibaven de la corda fins a fer-la pivotar en l’eix. Però qui els va dir on estava l’eix va ser un altre duo de personalitats també absolutament dissonants i, per tant, també complementàries: Chris Stamp (fill de la classe obrera, heterosexual i germà de Terence Stamp) i Kit Lambert (homosexual, fill d’Oxford i d’un compositor de música clàssica amb tants diners com cultura). Lambert & Stamp, o Stamp & Lambert, van arribar fins als The Who perquè volien fer un documental sobre el mànager d’una banda (i es van fixar en Pete Meaden), però van acabar convertits ells mateixos no només en els mànagers sinó també en els creadors del mite d’un moviment, els mod, i d’una generació de joves que buscava una veu a través de la qual expressar-se.

“Van formar la pela de l’ou que coneixem com The Who”, admet Daltrey sobre la feina feta per Lambert & Stamp. “Són l’essència”, corrobora Townshend sobre la feina feta per aquests dos mànagers, una feina que el cineasta Douglas Cooper ressegueix en aquest documental, que no només explica Lambert i Stamp sinó també els quatre components d’una banda que va néixer a l’abric d’un pub i va acabar sent universal.

Durada: 117′

Adquireix la teva entrada gratuïta aquí

 


PROTEGIM-NOS DE LA COVID:

  • Arribar amb temps d’antelació suficient per facilitar l’accés.
  • Seguir en tot moment les indicacions del personal del centre.
  • Esperar a que el personal del centre us acomodi per entrar i abandonar l’espai.
  • L’ús de mascareta és obligatori per accedir i moure’s per l’espai.
  • Davant d’algun símptoma de la Covid o si s’ha estat en contacte amb alguna persona diagnosticada, no acudir a l’activitat.
  • 17/12/2020    19:00h.