HOMENATGE A LA RUMBA CATALANA

  • 19/12/2020
  • 19:30h.
  • Teatre Jesús Concernau

Circuit Barcelona Districte Cultural

HOMENATGE A LA RUMBA CATALANA

A càrrec de Sabor de Gràcia

La rumba és catalana quan sona el ventilador, però, si a més, és de Gràcia, està plena de sabor. Així és i així serà, fins que es trenqui l’última corda de l’última guitarra, perquè Sabor de Gràcia ja fa 25 anys que es passeja pels escenaris i ha fet seva aquesta música feta d’harmonia i percussió que van immortalitzar grans com El Pescaílla, Peret o Gato Pérez.

Sabor de Gràcia és rumba, rumba gitana i catalana, però com que la rumba és mestissa, fruit de la mescla i la barreja, durant aquests 25 anys de vida i d’acords, els de Siscu Carbonell l’han fusionat amb altres melodies: si ho van fer amb la Nova Cançó, ara, amb aquesta veterania de la qual els cinc lustres els permeten presumir, s’han atrevit també amb el trap i els rapejats. Així que la rumba es modernitza, però sense perdre la tradició ni les bones formes, aquestes que no permeten parar els peus quiets ni deixar de picar les mans, aquelles que fan que els malucs se sacsegin i l’ànima es vesteixi de festa.

Sabor de Gràcia, la banda que Siscu Carbonell i altres gitanos de Gràcia van fundar fa 25 anys, és un referent per al món de la rumba catalana, encara que no totes les seves cançons hagin passat a formar part del cançoner dels estius catalans: respectada per algunes formacions que són hereves de les seves harmonies, des dels Txarango a La Pegatina, sense oblidar els Estopa, planter d’on han sortit artistes com Muchacho o Yumitus Tutupá, Sabor de Gràcia ha aconseguit mantenir-se en actiu durant cinc lustres, trepitjant escenaris i defensant la rumba catalana. El seu primer disc, Tots els colors (1997), els va obrir portes i finestres dels escenaris catalans; tantes, que van ser els responsables de la banda sonora del film El gran Gato. Van seguir altres treballs com El mundo baila (2005), La cançó amb rumba (2006) o Gitanos catalans: 20 anys de Sabor de Gràcia. Per celebrar els seus primers 25 anys de música, van llençar un doble disc, 25 A (25 anys), que van presentar en un concert al Palau de la Música Catalana.

Concert dins el Circuit Barcelona Districte Cultural

Adquireix la teva entrada gratuïta aquí.

 


PROTEGIM-NOS DE LA COVID:

  • Arribar amb temps d’antelació suficient per facilitar l’accés.
  • Seguir en tot moment les indicacions del personal del centre.
  • Esperar a que el personal del centre us acomodi per entrar i abandonar l’espai.
  • L’ús de mascareta és obligatori per accedir i moure’s per l’espai.
  • Davant d’algun símptoma de la Covid o si s’ha estat en contacte amb alguna persona diagnosticada, no acudir al concert
  • 19/12/2020    19:30h.