GIMME DANGER

  • 14/11/2019
  • 19:00h.
  • Teatre Jesús Concernau del Centre Cultural

In-Edit On Tour

GIMME DANGER

Director Jim Jarmusch
United States / 108 min. / 2016 / English

Aquest meticulós film situa la banda més vandàlica i perillosa del rock’n’roll en context, centrant el focus en Iggy Pop, aquell animal deixat anar amb el pit a l’aire. Una mirada subjectiva i afectuosa (de fan) reflecteix el desig de venjança, rebel•lia, alteritat i terrabastall protopunk de quatre friquis malcarats.

James Newell Osterberg, Jr, nascut el 1947 i conegut mundialment com a Iggy Pop, ja havia treballat amb Jim Jarmusch, qui l’havia dirigit a Dead Man (1995) i Coffee and Cigarettes (2003), així que, el 2008, quan va decidir que volia tenir un documental que recordés els seus primers anys com a líder dels mítics The Stooges, va acudir a ell per fer memòria junts. Van aplegar programes de televisió, entrevistes, algunes de les poques filmacions que es conserven d’aquells concerts, i Pop li va passar a Jarmusch noms i telèfons de la gent que havia conegut en aquells dies (des del seu camell fins al fan més enfervorit). Per posar ordre a tot allò i donar-li una forma de caos (com tenen les cançons dels Stooges, com té Pop mateix) els van caldre vuit anys. El resultat? Gimme danger, que es va estrenar al Festival de Cannes del 2016.

Només cal recordar que The Stooges també era coneguda com a Iggy and The Stooges, per fer saber quin era el paper de Pop en aquesta banda nascuda a Detroit el 1967 i que durant pràcticament una dècada va apuntalar què i com sonarien el rock de garatge i el punk. El seu primer concert, el 1967, va ser per Halloween. I a partir d’aquesta primera trobada amb el públic, la seva fama no va parar de créixer, sobretot gràcies a les actituds de Pop sobre l’escenari: tant podia refregar-se mantega de cacauet pel pit com ensenyar els testicles. I tot d’una manera molt salvatge. Com Iggy Pop vivia aquells anys. Com el documental de Jim Jarmusch intenta retratar-lo.

Entrada gratuïta. Adquireix la teva entrada gratuïta aquí.

  • 14/11/2019    19:00h.
  • Teatre Jesús Concernau del Centre Cultural