FOTOCLOT 21

  • 26/04/2019 al 15/05/2021
  • Centre Cultural Farinera del Clot

Recollida de fotografies

FOTOCLOT 21

A càrrec del Grup de Fotografia CLIK! de l’Ateneu del Clot

La XX Mostra Fotogràfica  FotoClot tornarà com cada any al Centre Cultural La Farinera del Clot.

Participants – Podran presentar la seva obra fotogràfica totes les persones aficionades i estudiants de fotografia.


Modalitats
 – S’admeten tot tipus de processos tècnics (virats, digitals, etc.) sempre que les fotografies es presentin sobre qualsevol tipus de paper fotogràfic.


Obres i temàtica
 – Enguany, només es podran presentar dues fotografies, de les quals 1 serà una foto de temàtica lliure i un altre amb el tema “Patrimoni del Clot-Camp de l’Arpa” (arquitectònic, urbanístic, paisatge urbà i memòria històrica)”


Per què una foto de “
Patrimoni del Clot-Camp de l’Arpa”?
Preocupats per la pèrdua constant de tot tipus de patrimoni (arquitectònic, urbanístic, paisatge urbà, memòria històrica…) amb la reducció de valors col·lectius tant materials com immaterials, proposem aquesta temàtica amb la intenció que ajudi a crear consciència per a preservar i mantenir el caràcter i l’ànima del barri. Així, des de la Comissió pel Pla de Patrimoni del Clot-Camp de l’Arpa en col·laboració amb el Fotoclot 2021, volem fer visible la petició feta a l’Ajuntament de Barcelona per tal que instrumenti un Pla de Patrimoni i Memòria Històrica del Clot-Camp de l’Arpa.


Com ha de ser la foto de “Patrimoni”?
No pretenem que siguin fotografies d’elements catalogats. La mirada de l’autor/a ha de ser àmplia i oberta. La fotografia pot ser:

  • Qualsevol element arquitectònic singular d’un edifici (façana, portal, balcó, finestra) encara que no figuri al catàleg actual. O tota la façana.
  • També elements de la trama urbanística que siguin singulars i diferents (una alineació diferent dels edificis, els passatges dins d’illes de cases, una vorera amb panots diferents.
  • Algun element de mobiliari urbà com fonts, estàtues i elements d’ornamentació públics.
  • Fer atenció a l’habitatge original del barri: cases de planta i pis com encara en queden moltes al nucli del Camp de l’Arpa però ben poques a la trama del Clot.


Format i presentació
 – Les fotografies es presentaran muntades sobre un paspartú (gruix màxim 2 mm.) de 40 x 50 cm. (preferible en format vertical) mida mínima fotogràfica 20×30 cm.

Admissió – Les fotografies es lliuraran del dilluns 26 d’abril al dissabte 15 de maig, degudament protegides, al Centre Cultural La Farinera del Clot, Gran Via de les Corts Catalanes, 837.

Identificació – Al dors del paspartú de les dues fotografies es farà constar: títol de l’obra, si és temàtica lliure o “Patrimoni Clot-Camp de l’Arpa”, nom complet de la persona autora, telèfon i adreça de correu electrònic i la localització de la imatge en el cas de la temàtica de “Patrimoni Clot-Camp de l’Arpa”.

Selecció – La selecció la faran els membres del Grup de Fotografia Click!.

Per més informació i bases: aquíDates de l’exposició: Del 28 de maig al 26 de juny

 

 

  • 26/04/2019 al 15/05/2021
  • Centre Cultural Farinera del Clot