ESPAI I FESTA

  • 07/11/2019 al 23/11/2019
  • Sala d'Exposicions Joan Alsina del Centre Cultural
ESPAI I FESTA

A càrrec del Taller Història del Clot-Camp de l’Arpa

L’exposició ESPAI I FESTA ofereix una documentada i extensa panoràmica del que és i ha estat històricament, a les viles i als barris de la ciutat de Barcelona, el costum de guarnir les places i els carrers en motiu de festa. Amb un contingut eminentment visual, la mostra ESPAI I FESTA exposa una selecció d’imatges de guarnits festius provinents dels fons fotogràfics dels Grups de Recerca Local de la ciutat i de diversos fons privats, de la xarxa d’arxius de districte i de l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona.

L’exposició pretén donar a conèixer la vigència i posar en valor aquesta manifestació social i acció creativa, reconeixent la tasca dels qui la van fer i encara la fan possible.

Per preparar l’exposició, els Grups de Recerca Local de Barcelona, amb la direcció de la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana i de l’Institut Ramon Muntaner, han dut a terme una acció de recerca entorn de la tradició festiva d’ornamentar l’espai urbà barceloní. Com a resultat, s’ha aconseguit una àmplia recollida de documentació sobre el tema, en alguns casos inèdita.

Acte inclòs dins la Festa Major del Clot-Camp de l’Arpa 2019

Inauguració: Dijous 7 de novembre, 19.30 h

  • 07/11/2019 al 23/11/2019
  • Sala d'Exposicions Joan Alsina del Centre Cultural