ELS REIS DE SHAKESPEARE ESCRIUEN EL DISCURS DE PHILLIPE THE SIXTH

  • 19/03/2021
  • 19:30h.
  • Teatre Jesús Concernau del Centre Cultural

Circuit Barcelona Districte Cultural

ELS REIS DE SHAKESPEARE ESCRIUEN EL DISCURS DE PHILLIPE THE SIXTH

A càrrec de LAminimAL Teatre

Qui coneix millor les paraules que un rei ha de pronunciar que William Shakespeare? Qui podria millorar els discursos que el de Stradford-on-Avon va escriure per a Ricard III, per a Enric V o per a Enric VIII? Com resistir-se a les seves paraules quan ha de ser escrit el que potser serà el més important discurs d’un jove rei amb problemes: Phillipe the Sixth, a qui el seu pare va deixar en fals quan li va donar la corona en un moment de grans crítiques per culpa de la seva corrupció i a qui una part del seu país se li ha declarat insubmisa. Què els pot dir? Com els ho ha de dir? Potser millor que busqui consell… si no ell, aquells que li han d’escriure el discurs.

Aquest és el plantejament d’aquesta proposta de la companyia LAminimAL escrita per Albert Pijuan i dirigida per Daniela de Vecchi: en un any anònim, a principis d’un mes d’octubre, després de la revolta d’un dels seus territoris, després de l’ús de la força per reconduir-lo, un jove rei molt qüestionat pels affaires del seu pare, ha de sortir a parlar per apaivagar els ànims del seu reialme. Les seves paraules han de ser triades amb cura, així que el seu think tank es tanca per escriure-li un discurs que se suposa històric. I per tal de trobar les seves paraules, els ecos dels discursos que Shakespeare va escriure van prenent cos i veu.

Si sempre s’ha dit que els textos de Shakespeare són universals perquè continuen parlant-nos de l’aquí i l’ara, Pijuan, Vecchi i LAminimAL han volgut demostrar que és cert amb aquest muntatge que comença a ritme de rap —i amb una tonada que ens demana si som de Lancaster o de York— i que ens remet a uns fets que semblen emmirallar-se en el que es va viure a Catalunya els primers dies d’octubre de 2017, poc després d’una crida a les urnes que va ser reprimida amb una contundència que el discurs del monarca havia d’aconseguir explicar.

LAminimAL va néixer a la Sala Beckett l’any 2010, de la mà de Daniela De Vecchi, com a grup d’investigació entorn dels Sistemes Minimalistes Repetitius. En aquesta dècada de vida han produït espectacles com ara Apocalypse Uploaded: la transhumanització de les abelles, El suïcidi de l’elefant.

 

Adquireix la teva entrada gratuïta aquí a partir del 15 de març.

 

 


PROTEGIM-NOS DE LA COVID-19

  • Arribar amb temps d’antelació suficient per facilitar l’accés.
  • Seguir en tot moment les indicacions del personal del centre.
  • Esperar a ser acomodat per entrar i abandonar l’espai.
  • L’ús de mascareta és obligatori per accedir i moure’s per l’espai.
  • Davant d’algun símptoma de la Covid o si s’ha estat en contacte amb alguna persona diagnosticada, no acudir a l’activitat.
  • 19/03/2021    19:30h.