EL DIA MÉS CURT

  • 10/12/2019
  • 19:00h.
  • Teatre Jesús Concernau del Centre Cultural
EL DIA MÉS CURT

EL DIA MÉS CURT és una festa que s’estén del 10 al 31 de desembre a les pantalles de diversos pobles i ciutats de Catalunya per a que tothom pugui gaudir d’una selecció del millor cinema de curta durada del panorama nacional i internacional.

A La Farinera acollirem el programa  PERLES (+12) que recupera grans joies del curtmetratge i que ret homenatge a un país, artista o entitat.

Està format per una selecció d’obres premiades internacionalment dirigides per cineastes que, després de realitzar llargmetratges amb una bona acollida per premsa i públic, tornen al curtmetratge per explicar històries de manera breu i contundent.

El curt també pot ser format de tornada, aquest any invertim els papers i portem una selecció d’obres de cineastes que tornen al petit format. Tòtems de la cinematografia mundial com Roy Andersson, recentment guardonat amb el Lleó de plata a Venècia, o Martin Rejtman un dels pares del nou cinema Argentí. També talents més recents, però ja en boca de tots, com Carla Simón, que torna després de l’èxit de “Estiu 1993”, Nele Wohlatz, Pardo d’or amb el seu primer llarg en Locarno, i Borja Cobeaga director amb segell propi i alhora reconegut guionista d’algunes dels èxits més taquillers del cinema espanyol.

Ens ha sortit una selecció molt política (‘tot el cinema és polític’, com diria Costa-Gavras) que demostra que el curt no és únicament escola o trampolí, també és moltes vegades un cop a sobre de la taula.

 

PROGRAMA

WORD OF GLORY

Roy Andersson (14′, Suècia, 1991)
Un grup de cavallers i dames es paren al voltant d’un camió als afores d’una ciutat. Homes, dones i nens nus són conduïts per la porta posterior. Quan la porta ha estat tancada, un dels cavallers pren una mànega i la connecta des del tub d’escapament a l’interior del camió, que comença a circular en cercles. Un home de mitjana edat en primer pla es torna per a mirar-nos…

TRES ORACIONES SOBRE LA ARGENTINA

Nele Wohlatz (5′, Argentina, 2016)
Un diàleg sobre un material d’arxiu que es transforma en una classe de llengua, que es transforma en una mirada sobre un país i la seva història, que es transforma en ficció.

DEMOCRACIA

Borja Cobeaga (11′, Espanya, 2013)
El gerent d’una empresa proposa un audaç pla per mantenir alta la moral dels treballadors.

SHAKTI

Martín Rejtman (19′, Argentina, 2019)

En Federico decideix separar-se de Magda. En Federico cau en un pou depressiu. No obstant això, la seva vida comença a canviar quan troba al congelador de casa uns knishes de papa congelats que li va donar la seva àvia uns mesos abans de morir.

DESPUÉS TAMBIÉN

Carla Simón (26′, Espanya, 2019)
En una nit de festa, l’Edu rep la visita del seu ex, l’Àlex, que li comunica que ha resultat positiu a la prova del VIH. Aquella nit, l’Edu no reacciona i segueix ballant.

 

 

 

  • 10/12/2019    19:00h.
  • Teatre Jesús Concernau del Centre Cultural