EL VENADITO -PRIMATS-

  • 06/04/2022 al 14/07/2022
  • Sala d'Exposicions Joan Alsina del CC La Farinera

4ª edició Biennal d’art contra el maltractament animal

EL VENADITO -PRIMATS-

El 6 d’abril torna a obrir les seves portes El Venadito 4ª edició Biennal d’art contra el maltractament animal creada per siNesteSia.

En aquesta edició la mostra pren com a protagonistes els primats. La Fundació Mona, (centre de rehabilitació de primats) el Centre Cultural La Farinera del Clot i 20 espais artístics i culturals més donen veu  a aquests animals i exposen la seva vulnerable situació.

Després de dos anys de pandèmia, El Venadito torna més fort i més necessari que mai. La Covid 19 ha evidenciat la necessitat de viure en un món sense explotació animal i respectuós amb el medi ambient.

Les nostres vides es van aturar i es van trastocar per un virus que ha donat la volta al món i ha quedat palès que no som més forts ni més llestos que la resta d’animals, sinó igual de vulnerables.

El Venadito en la seva 4ª edició es presenta en un format molt diferent, omnipresent en els espais i transversal en  la direcció del missatge.

21 espais són els que exposaran 26 obres de mida  pòster  50x70cm que deixaran d’ubicar-se a les sales d’àmbit expositiu. Podrem trobar una o dues obres distribuïdes a qualsevol lloc dels espais que acullen la mostra.

En aquesta nova entrega de la biennal participa  centres de tot tipus d’índole. Des del Museu de les Ciències Naturals, espais artístics, centres culturals i cívics, casals …  La democratització de l’art i l’apropament d’aquest  és un dels objectius de aquesta nova proposta.

 

Des de El Venadito, creiem que l’art serveix per remoure consciències i empatitzar amb l’espectador fent-lo partícip i conscient que som responsables i protectors del patrimoni natural, que no és nostre, sinó de totes les espècies que cohabitem en ell.

L’art ha d’estar en constant canvi i evolució. Les obres cercaran a l’espectador i no l’espectador a les obres, interpel·lant-lo en espais inesperats. Cerquem la mirada, l’atenció, la sorpresa, el qüestionament, el debat, la revolució…

 

Inauguració: Dimecres 6 d’abril a les 19 h a La Farinera del Clot. Es descobriran si és possible els cartells de tots els centres a la mateixa hora.

Acte inaugural / RERE LES PETJADES DE LA MONA: Intervenció urbana en la creació d’un mural per part del públic assistent.

 

Created with GIMP

  • 06/04/2022 al 14/07/2022
  • Sala d'Exposicions Joan Alsina del CC La Farinera