DRETS MURALS. DRETS D’AUTOR EN L’ART URBÀ

 • 22/09/2021
 • 19:00h.
 • Teatre Jesús Concernau del CC La Farinera del Clot
DRETS MURALS. DRETS D’AUTOR EN L’ART URBÀ

A càrrec de Rebobinart  

Taula rodona sobre els drets d’autoria i el plagi en el món de l’Art Urbà.

La Llei de Propietat Intel·lectual protegeix el conjunt de drets que s’atribueixen a un autor d’una obra original. L’art urbà, una disciplina que ha obtingut un reconeixement exponencial en el mercat artístic, sovint ha estat un focus de debat en relació amb els drets d’autoria, ja que el Reial decret no menciona específicament les obres catalogades al marc d’aquesta disciplina. Tot i així, totes les creacions artístiques originals queden emparades per aquesta llei i per tant, és important que els artistes i professionals del sector siguin coneixedors d’aquest àmbit legal que els afecta.

Aquesta xerrada, doncs, neix amb l’objectiu d’exposar de quina manera protegeix la Llei de Propietat Intel·lectual les intervencions murals, estiguin o no ubicades a l’espai públic, i als seus creadors. A través de casos específics de vulneració de drets d’autor, els artistes urbans Núria TollEmily Eldridge i Tim Marsh relataran la seva experiència i les possibles vies que poden emprar els creadors per defensar els seus drets.

La xerrada, que estarà moderada per l’artista, professor i membre d’INDAGUE , Enric Font Company. També comptarà amb la participació de l’advocat i galerista Miquel Melendres, qui explicarà les regulacions de la Llei de Propietat Intel·lectual i com aquestes s’apliquen en el cas específic de l’art urbà. Així mateix, aquest debat col·lectiu, també pretén oferir eines als assistents per evitar futures vulneracions dels drets d’autoria.

Núria Toll:Núria Toll és dissenyadora gràfica, però el 2014 va fer el pas cap als murals de gran format. La seva formació en l’àmbit del disseny l’ha portat a crear un estil molt gràfic en el qual incorpora la tipografia i juga amb diversos missatges.

Emily Eldridge:Emily Eldridge és il·lustradora i artista d’Estats Units, però la seva vida ha estat dividida entre Berlín, Barcelona i Hong Kong. El seu art el desenvolupa en diverses vessants com són la il·lustració, disseny gràfic, el muralisme o instal·lacions vivencials.

Tim Marsh: Tim Marsh és un artista franco-maltès que actualment està vivint a Barcelona. El seu estil es caracteritza per les formes geomètriques de colors vius que poden arribar a representar tota mena de temes des d’animals, a sàtires socials.

Miquel Melendres: Miquel Melendres, llicenciat en Dret i Humanitats, ha centrat la seva trajectòria laboral en l’assessorament en l’àmbit mercantil i de propietat intel.lectual a empreses i professionals. Ha promogut iniciatives galerístiques i diferents activitats de divulgació del dret i l’art.

Enric Font Company:L’artista, docent i membre d’INDAGUE, Enric Font Company, amb una llarga trajectòria treballant en estudi i en l’espai públic, serà el moderador de la xerrada i el posterior debat sobre la gestió dels drets d’autor i el plagi.

 

 

L’activitat és gratuïta però cal reservar plaça al web a partir del dilluns 13 de setembre

 

 


PROTEGIM-NOS DE LA COVID-19

 • Arribar amb temps d’antelació suficient per facilitar l’accés.
 • Seguir en tot moment les indicacions del personal del centre.
 • Esperar a ser acomodat per entrar i abandonar l’espai.
 • L’ús de mascareta és obligatori per accedir i moure’s per l’espai.
 • Davant d’algun símptoma de la Covid o si s’ha estat en contacte amb alguna persona diagnosticada, no acudir a l’activitat.
 • 22/09/2021    19:00h.
 • Teatre Jesús Concernau del CC La Farinera del Clot
 • 0.0 € RESERVA PLAÇA