BRUK OUT! A DANCEHALL QUEEN DOCUMENTARY

 • 11/11/2021
 • 19:00h.
 • Teatre Jesús Concernau del CC La Farinera del Clot

In-Edit

BRUK OUT! A DANCEHALL QUEEN DOCUMENTARY

Saps què és el dancehall? Ets fan de la seva energia alliberadora i sensual o més aviat penses que és un ball massa explícit i lasciu? Tant si el coneixes com si no, tant si n’ets admirador com si ets crític, Bruk Out! A Dancehall Queen Documentary t’obrirà una finestra al món de les reines del dancehall, amb totes les seves capes i complexitats. A través de les històries de sis noies de molt diverses procedències —Polònia, Estats Units, el Japó, Itàlia, Espanya i, evidentment, Jamaica— que es preparen per competir en un dels campionats més importants del planeta, l’International DanceHall Queen, descobriràs les penúries, els anhels i l’alliberadora desimboltura de les protagonistes d’aquesta cultura sorgida dels carrers de Jamaica i convertida en un fenomen global.

En el principal concurs mundial per a aquest ball vigorós, sexual i també catàrtic, la càmera captura el vigor, el desenfrenament i l’acrobàcia d’un ball sensacional i lliure de pudors, que tant pot simular l’aparellament com l’aleteig d’una papallona. En paral·lel, també mostra el sentiment de comunitat, militància i dedicació que envolta el dancehall, donant veu a les vivències personals —violència masclista, problemes familiars, la batalla quotidiana contra els estereotips físics— de joves que s’han deixat els estalvis i la pell per mostrar els seus dots en la competència i a les quals el ball fa sentir «lliures, poderoses i sexies».

Cori McKenna va passar dos anys estudiant tot el que envolta les Dancehall Queens, incloses les lesions de les dancers i els problemes d’abusos. Certament, la directora ha aconseguit dissipar molts dels mites que envolten aquesta mena de ball a través de les declaracions de les queens on expliquen l’alegria que els genera el reconeixement de la seva feminitat.

A més, aquest documental també inclou les opinions de grans artistes del planeta Dancehall, com per exemple Beenie Man, Elephant Man, Tifa, Konshens, Ding Dong o Mr. Vegas, així com grans Dancehall Queen de Jamaica com Mad Michelle, Latonya Style i Queen Latesha.

 


IMPORTANT: 

Contarem amb la presència de l’Aida Prima Calli (directora de l’Attitude Skool i organitzadora del Spanish Dancehall Queen i del Spanish Dancehall Trip) i Jen Madgyal (Spanish DHQ 2018) presentaran el documental ‘Bruk Out! A Dancehall Queen Documentary’.

Després del documental gaudirem d’una petita demostració de #Dancehall, aprendrem alguns passos i podrem parlar amb les dues convidades.

Us hi esperem!


 


Durada: 
70 minuts

Activitat gratuïta però cal reservar plaça al web a partir del dilluns 8 de novembre

(Aforament limitat)


PROTEGIM-NOS DE LA  COVID:

 • Arribar amb temps d’antelació suficient per facilitar l’accés.
 • Seguir en tot moment les indicacions del personal del centre.
 • Esperar a ser acomodat per entrar i abandonar l’espai.
 • L’ús de mascareta és obligatori per accedir i moure’s per l’espai.
 • Davant d’algun símptoma de la Covid o si s’ha estat en contacte amb alguna persona diagnosticada, no acudir a l’espectacle.
 • 11/11/2021    19:00h.
 • Teatre Jesús Concernau del CC La Farinera del Clot
 • 0.0 € RESERVA PLAÇA