ALBERT FREIXAS

  • 12/01/2019
  • 21:00h.
  • Teatre del Centre Cultural

Caliu, cicle de música d'hivern

ALBERT FREIXAS

Albert Freixas presenta “Oopalana” (Red B Records), el seu segon àlbum.

Un disc gravat només amb guitarres acústiques i veus, però que lluny de ser avorrit i previsible, esdevé fresc i sorprenent.

La guitarra esdevé l’instrument central, i hi apareix amb formes i textures diferents: com a base rítmica, afegint cos i freqüències greus. La veu n’és el lligam, i les harmonies vocals doten als temes d’una gran sensibilitat.

El músic ha volgut tornar a la simplicitat, si bé en múltiples capes i freqüències. Així, podem sentir des de línies de baix octavades a beats creats percudint diferents parts de l’instrument i de la seva fusta. És un disc que sorprèn per la seva aparent senzillesa i amagada complexitat de sons i textures.

Oopalana”  ha estat enregistrat a La Fada de Vallforners , una antiga casa pairal reformada. Fou mesclat i masteritzat a Grabaciones Silvestres per en Joel Condal. Enginyer de so i coproductor.

Les 10 cançons del disc, escrites i interpretades pel mateix Freixas, presenten una sonoritat amb projecció internacional i uns textos íntegrament en anglès.

El disc està dedicat a la memòria de la seva àvia Esperança i on fins i tot el seu joveníssim fill l’acompanya en una cançó.

Albert Freixas és un músic consolidat d’àmplia trajectòria però encara força desconegut pel gran públic.

El seu debut en solitari, {u} (Gat Records, 2011), va ser unànimement ben rebut per la crítica (Rne3, Enderrock, Rne4, Presència, El Temps, etc.) i va guanyar el premi Altaveu Frontera 2013, fet que el va dur a girar el disc per Galícia, País Basc i Andalusia dins del cicle de AiE “Artistas en Ruta” i a una aparició com a artista convidat al Monkey Week 2013.

La seva trajectòria professional començà l’any 2000 a Londres, on Freixas hi va viure 8 anys, i on va formar part de projectes de jazz i spoken word, pioners en l’escena underground britànica, com The Ventriloquist Band o Martha Rose.

Va ser també a Londres on Freixas es va forjar com a cantautor en solitari i on va desenvolupar i perfeccionar la tècnica de “looping”, on l’artista es grava a temps real mitjançant dos pedals de loop i on juga amb aquestes gravacions de veu i guitarra per sobreposar-les i crear textures més complexes en directe, deixant que la improvisació converteixi cada concert en quelcom diferent. Aviat, es va guanyar una reputació de “one-man band” entre els seus seguidors.

El 2007 va tornar a Catalunya i va unir-se als acabats de formar iX!, grup amb qui va enregistrar 4 treballs de llarga durada i una B.S.O. fins a la seva desafortunada dissolució l’any 2016.

 

Reserva les entrades trucant al 93 291 80 80 o enviant un correu electrònic a informacio@farinera.org, a partir del dilluns anterior a la data de l’espectacle.

  • 12/01/2019    21:00h.