20è ANIVERSARI DE LA FARINERA

20è ANIVERSARI DE LA FARINERA

Aquest 2019 es celebra l’aniversari de l’equipament amb una programació especial.

El 8 de maig del 1999 obria les portes el Centre Cultural La Farinera del Clot, ubicat a l’antiga fàbrica de farina, La Harinera de San Jaime, fruit de llargues reivindicacions veïnals per recuperar i reconvertir aquest espai pel barri.

Costa resumir aquests 20 anys de vida, ja que des d’aleshores l’activitat cultural de La Farinera ha sigut constant gràcies a la implicació de les entitats i a persones del barri.

Per commemorar l’aniversari l’equipament ha programat un seguit d’activitats obertes a tothom amb la voluntat de celebrar i de retrobar-nos amb totes les persones que han participat al llarg d’aquests anys i que han fet possible que La Farinera sigui un espai de referència al barri i arreu de la ciutat.

De la mà de la Cia. La Tal es representarà l’espectacle The incredible Box, on tres personatges a la corda fluixa del desastre faran riure de valent a grans i petits el diumenge 28 d’abril a les 12 h a l’esplanada del Centre Cultural.

El dimecres 8 de maig a les 19.30 h s’inaugurarà l’exposició 20 anys fabricant cultura, un recull gràfic i de materials que recorrerà el passat, present i futur de La Farinera.

La Festa dels 20 anys omplirà d’activitats el dissabte 11 de maig a partir de les 18 h. Hi haurà una visita teatrelitzada a l’interior de La Farinera anomenada Tempus Farinera on els visitants trobaran diferents escenes a cada planta de l’edifici. A partir de les 20 h  música enllaunada amb diferents DJ vinculats al barri ambientaran l’esplanada i el sopar popular. La nit acabarà amb la projecció a càrrec del VJ Ovideo i els Diables del Clot faran un * espectacle pirotècnic.  (* pendent de confirmar)

A la xerrada De La Harinera San Jaime al Centre Cultural La Farinera del Clot, a càrrec de l‘historiador Jordi Morell, membre del Taller d’Història del Clot-Camp de l’Arpa,  parlarà de com es va construir una fàbrica de farina al barri i de com aquesta es va convertir en un centre cultural.

La Cia. DeJabugo tancarà la programació d’actes de celebració el divendres 31 de maig a les 21 h amb el seu espectacle d’humor inclassificable Under the pelucas on es donen cita tot tipus de personatges i situacions inesperades i delirants.

 

 

PROGRAMACIÓ 20È ANIVERSARI CC LA FARINERA DEL CLOT:

 

Diumenge 28 d’abril, 12 h:  Teatre tots els públics. The Incredible Box a càrrec de la Cia. La Tal. Gratuït

Dimecres 8 de maig, 19.30 h:  Inauguració exposició 20 anys fabricant cultura.  Gratuït

 

Dissabte 11 de maig:   

FESTA DELS 20 ANYS

  • 18 h: Tempus Farinera. Visita teatrelitzada.

Gratuït (places limitades. Cal reservar a informacio@farinera.org a partir del 29 d’abril)

 

  • 20 h: Sopar popular a càrrec del bar La Farimola (Fideuà, beguda i postres) 6 € – Venta de tiquets a partir del 29 d’abril al bar.

 

  • De 20 a 2 h: Música enllaunada amb Maruja’s Sound System, Northern Clot, PD Clothers, PD.G i ElTornado.

 

  • 22 h: Projecció a la façana de La Farinera a càrrec del VJ Ovideo i * espectacle pirotècnic  a càrrec dels Diables del Clot. * (pendent de confirmar)

 

Dimecres 15 de maig, 19 h:

Xerrada. De la Farinera Sant Jaume al Centre Cultural La Farinera del Clot a càrrec de Jordi Morell historiador i membre del Taller Taller

 

Divendres 31 de maig, 21 h:

Under the pelucas a càrrec de la Cia. DeJabugo.  Gratuït (places limitades. Cal reservar a informacio@farinera.org)

 

 

Flyer 20è Aniversari Farinera